Stille timer på Kristiansand Lufthavn

På Kristiansand Lufthavn, Kjevik er det hektisk aktivitet de fleste av døgnets timer. Men også på en travel flyplass senker stillheten seg nattestid.
rullebane kristiansand lufthavn kjevik
rullebane kristiansand lufthavn kjevik
Bildetekst: Rullebanen på Kristiansand Lufthavn, Kjevik med flyplass-bygningene og parkerte fly i bakgrunnen.
rullebane kristiansand lufthavn kjevik
norwegian fly kjevik
Bildetekst: Fly fra Norwegian, SAS og Widerøe parkert for natten, ventende på en ny dag med nye passasjerer som skal ut i verden.
kristiansand lufthavn kjevik fly
kontrolltårn kristiansand lufthavn kjevik
Bildetekst: Kontrolltårnet på Kjevik sto klart til bruk i 2013. 38 meter høyt, og med moderne utstyr slo det knockout på det gamle tårnet fra 1966. Sistnevnte var 19 meter høyt, med seks etasjer uten heis.
kontrolltårn kristiansand lufthavn kjevik
oversiktsbilde kristiansand lufthavn kjevik
Bildetekst: Oversiktsbilde over Kristiansand Lufthavn, Kjevik.
oversiktsbilde kristiansand lufthavn kjevik
Bildetekst: Kristiansand Lufthavn, Kjevik eies og driftes av Avinor. Flyplassen hadde i 2015 over 1 million passasjerer. Rullebanen er 2035 meter lang. (Kilde: Wikipedia).
spitfire luftforsvarets skolesenter
Bildetekst: Ved Luftforsvarets skolesenter står glassfiberkopien av en Spitfire Mk IX. Flyet var i 331-skvadronen under 2. verdenskrig og kom hjem fra England-tjeneste i mai/juni 1945. Originalen var den første Spitfire som ble brukt til undervisning på Kjevik. Glassfiberversjonen ble avduket i 2012.
spitfire luftforsvarets skolesenter
RF 84 Thunderflash
Bildetekst: Det er også utstilt en RF 84 Thunderflash på skolesenteret. Flyet tjenstegjorde i 717-skvadronen og tok 3D-bilder av landskap i Norge og Europa med meget høy oppløsning. Flyet var utstyrt med «stor format»-kamera. Bildene ble brukt til fotorekognisering. Flyet er laget av aluminium og vi ser naglene som holder aluminiumsplatene sammen, festet til flyets ramme.
fly kristiansand lufthavn kjevik
En stor takk til Avinor og deres Kjevik-personale for både god hjelp under fotograferingen og for tilgang til området.