Reine i Lofoten

Reine ligger ytterst på fastlands-Lofoten. Norges eldste fiskevær er rikt på havets ressurser, og byr på både vakker natur og spennende naturopplevelser.
reine lofoten
Reine i Lofoten består av flere øyer, og her er vi ved rorbuene på Hamnøy. Ikke overraskende er dette et svært populært fotomotiv for turister.
eliassen rorbuer reine lofoten
Veien går videre til Sakrisøy, med sin karakteristiske gule bebyggelse. Her har man produsert tørrfisk i mange generasjoner.
sakrisøy lofoten reine
På Sakrisøy finner vi blant annet Anitas Sjømat. Her kan turister fra hele verden få en godt inntrykk av hvilke delikatesser Lofoten har å by på, noe de uten tvil setter stor pris på.
lofoten reine sakrisøy anitas sjømat
sakrisøy lofoten reine rorbu
Vi kommer til Andøya, og ser her ned på bukten Reinevågen. De mektige omgivelsene skaper i kombinasjon med kveldsmørket og gatebelysningen en helt spesiell stemning.
andøya lofoten reine
andoya lofoten
Bildetekst: På baksiden av Andøya kan man finne seg en lun plass for å nyte en stille og rolig frokost. Toppen i midten av bildet er Lilandstinden på 700 meter.
Innerst i Gravdalsbukta finner man veien inn mot Reine sentrum. Her finner man blant annet kafé, kultursenter, overnatting og skole.
gravdalsbukta reine lofoten
lofoten reine sentrum
Bildetekst: Idyllisk bebyggelse i sentrum. I bakgrunnen ser du Reine kirke, bygd i 1890. Kirken ble sist restaurert i 1955.
rorbuer reine lofoten
Bildetekst: Bildet er tatt ved Reine Rorbuer. Til venstre ser du "hjeller", som brukes til tørking av fisk.
reine skjanakken lofoten
Bildetekst: Hytte på Reine i Lofoten.
Vi avslutter med et bilde fra Reinebringen, 440 meter over havet. Både kommunen og lokale guider anbefaler at man ikke legger turen hit, da turen ikke kan gjennomføres uten risiko, blant annet grunnet steinsprang. Miljødirektoratet har bevilget 1,4 millioner kroner til omlegging og opprusting av stien som leder opp hit, men det er usikkert når den vil stå ferdig. Når det skjer, vil nok mange la seg friste til topps.
reinebringen lofoten panorama