Dampbageriet i Kristiansand

Dampbageriet er et tradisjonsrikt bakeri i Kristiansand. Her har man bakt både stort og smått siden starten i 1862, og “bageren i byen” er fortsatt en stolt familiebedrift.
I hele fire generasjoner har de holdt koken: Fra Camillo Bastrup på 1800-tallet, til oldebarn og daglig leder i 2017; Espen Albert.
dampbageriet kristiansand bakst bakverk
Brød har en historisk viktig verdi for Dampbageriet, eller “Dampen” som de ofte går under i Kristiansand. På 60-tallet ble brød og rundstykker produsert i stor skala, og leveransene gikk ut til butikker på hele Sørlandet. På 1980-tallet gikk de over til å produsere bakverk slik vi fortsatt kjenner det i dag, men selvsagt fortsatt med fokus på kvalitet, service og fantastiske råvarer.

Deigen må hvile noen minutter fra den er formet rund, til den kan knas ut til formen av et brød.
dampbageriet baker kristiansand brød
dampbageriet kristiansand brødbaking
Er du ikke fra Kristiansand, kjenner du kanskje dette som et skolebrød eller en skolebolle, men i sørlandets hovedstad går de kun under navnet tolvøres, fra den gang denne herligheten faktisk ikke kostet mer enn tolv øre. Prisen har økt litt siden den gang, men smaken er like god. Her er de på vei inn i ovnen for steking.
tolvøres dampbageriet
Noen flere eksempler på Dampbageriets smakfulle produktutvalg:
dampbageriet kristiansand rundstykke kake
dampbageriet kristiansand sjokoladekake
Denne artikkelen er en del av Lanterne Foto sitt fotoprosjekt “Lokale bedrifter”. Takk til Dampbageriet for å ha åpnet dørene for oss.
dampbageriet kristiansand kunder disk